Go Back
+ servings

Kodune vahtrasiirup

Tugeva maitsega mõnus vahtrasiirup on nüüd lihtne kodus valmistada. Jätke vahele poe siirup ning valmistage ise maitsev vahtrasiirup ilma säilitusaineteta.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 25 minutes
Portsionit: 24
Kalorid: 107kcal

Koostisosad 

  • 400 g suhkrut
  • 200 g pruuni suhkrut
  • 60 ml mett
  • 360 ml kuuma vett
  • 1 tl vahtraekstrakti
  • 1 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

  1. Segage kokku suhkur, mesi ja vesi suures potis ning kuumutage, kuni segu hakkab keema. Keerake kuumust madalamaks ning laske segul keeda 8-10 minutit, pidevalt segades.
  2. Eemaldage pott pliidilt ning laske 5 minutit jahtuda. Seejärel segage sisse vahtraekstrakt ja vanilliekstrakt.
  3. Säilitage kaanega purgis külmikus üks kuni kaks kuud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 107kcalSüsivesikud: 28gValgud: 0.02gRasvad: 0.1gSool: 3mgPotassium: 14mgKiudained: 0.01gSugar: 28gC-Vitamiin: 0.02mgKaltsium: 8mgRaud: 0.1mgMagneesium: 1mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!