Go Back
+ servings

Flammkuchen

See maitsev ja õrn soolane küpsetis on saksa-prantsuse päritolu ning on olemuselt lameleib koos hapukoore, sibula ja peekoniga. Nagu pitsa!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 2 flammkuchenit
Kalorid: 931kcal

Koostisosad 

Põhi

  • 2 spl oliiviõli
  • 125 ml vett
  • näputäis soola
  • 250 g nisujahu

Kate

  • 2 sibulat
  • 100 g peekoni kuubikuid
  • 50 g creme fraiche või kreeka jogurtit
  • 50 g hapukoort
  • musta pipart
  • soola
  • 2 spl hakitud murulauku valikuline

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 250 kraadini.
  2. Segage kausis kokku creme fraiche ja hapukoor. Maitsestage soola ja pipraga. Asetage kõrvale.
  3. Viilutage sibulad õhukesteks viiludeks. Asetage need kaussi ning katke veidi veega. Kuumutage neid mikrolaineahjus 1 minut. See hoiab ära sibulate kõrbemise ahjus.
  4. Segage kausis kokku vesi, oliiviõli, sool ja jahu kuni saate ühtlase taina.
  5. Jagage tainas kergelt jahusel pinnal kaheks. Rullige mõlemad suuremaks u 3mm paksusega ristkülikuks. Asetage tainas ahjupannil küpsetuspaberile.
  6. Määrige hapukooresegu üle taina. Jätke umbes 1/2 cm äärest katmata. Puistake ühtlaselt peale viilutatud sibul ja peekon.
  7. Küpsetage ahjus 10-15 minutit, kuni ääred muutuvad kuldseks ja krõbedaks. Kontrollige, et ka keskelt oleks küpsenud.
  8. Serveerige soojalt soovi korral koos murulauguga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 931kcalSüsivesikud: 109gValgud: 22gRasvad: 45gKüllastunud rasvhapped: 14gKolesterool: 63mgSool: 357mgPotassium: 465mgKiudained: 5gSugar: 7gA-Vitamiin: 463IUC-Vitamiin: 10mgKaltsium: 102mgRaud: 6mgMagneesium: 51mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!