Go Back
+ servings

Bouillabaisse

Bouillabaisse on klassikaline Prantsuse mereandidega hautis, mis sisaldab nii kala, krevette kui ka merikarpe.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 479kcal

Koostisosad 

  • 1 sibul
  • 1 fenkol
  • 1 porru
  • 4 tomatit
  • 1 spl tomatipastat
  • 450 g kartuleid
  • 1 spl apteegitilli seemneid
  • 10 safrani nööri
  • 3 loorberilehte
  • 1 apelsin
  • 500 g värsket kala
  • 500 g sinimerekarpe
  • 200 g krevette
  • 1 l kalapuljongit
  • 120 ml kuiva valget veini
  • 2 spl Pernod Ricard alkoholi
  • soola
  • värsket peterselli

Valmistamine

  1. Viilutage sibul, fenkol ja porru õhukesteks viiludeks. Tükeldage tomatid ja kartulid kuubikuteks.
  2. Kuumutage sügavas pannis õli. Lisage sibul, fenkol ja porru. Praadige mõni minut, kuni sibul on klaasjas.
  3. Lisage juurde apteegitilli seemned, safran, tomat ja apelsini koor. Segage ning kuumutage mõni minut.
  4. Lisage juurde Pernod Ricard ja valge vein. Redutseerige vein ning valage juurde kalapuljong.
  5. Lisage juurde kartul ja loorberilehed ning keetke 20 minutit.
  6. Peske sinimerekarbid ning eemaldage need, mis on juba lahti. Tükeldage kala kuubikuteks. Lisage kala, sinimerekarbid ja krevetid hautisele.
  7. Katke pott kaanega ning keetke 5-7 minutit või kuni kala on küpsenud, krevetid on roosad ning karbid on avanenud. Eemaldage karbid, mis ei ole avanenud.
  8. Eemaldage pliidilt ning serveerige. Puistake peale värsket peterselli.

Toitumisalane teave

Kalorid: 479kcalSüsivesikud: 44gValgud: 53gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 161mgSool: 1210mgPotassium: 2170mgKiudained: 8gSugar: 13gA-Vitamiin: 1730IUC-Vitamiin: 74mgKaltsium: 248mgRaud: 7mgMagneesium: 148mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!