Go Back
+ servings

Ahjus küpsetatud seakaelakarbonaad

See maitsev mee-sojamarinaadis seakaelakarbonaad on luksuslik ja lihtne pidusöök, mis koosneb lihtsatest koostisosadest ja mida on väga kerge valmistada.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 30 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 435kcal

Koostisosad 

  • 1 kg seakaelakarbonaadi
  • 1 küüslaugupea
  • 4 rosmariini oksa
  • 100 ml sojakastet
  • 5 spl mett
  • oliiviõli maitsestamiseks
  • musta pipart maitsestamiseks

Valmistamine

  1. Peske ja kuivatage seakaelakarbonaad. Lõigake õhukese noaga lihasse 10-15 ava. Toppige avadesse küüslauguviile ja rosmariinilehti.
  2. Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige lihatükk oliiviõliga ning puistake peale musta pipart.
  3. Asetage liha oliiviõliga piserdatud küpsetusvormi. Asetage liha alla ja peale rosmariinioksi ning seejärel valage liha üle sojakastmega. Küpsetage ahjus umbes 1 tund.
  4. Võtke liha ahjust välja ning valage peale mesi. Tõstke lihale peale ka veidi lihast väljatulnud mahla ning seejärel asetage 10 minutiks ahju tagasi.
  5. Eemaldage liha uuesti ahjust ning valage jällegi üle vormis oleva vedelikuga. Küpsetage veel 10 minutit, kuni liha on valmis.

Toitumisalane teave

Kalorid: 435kcalSüsivesikud: 25gValgud: 59gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 158mgSool: 1494mgPotassium: 1030mgKiudained: 0.4gSugar: 22gA-Vitamiin: 4IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 33mgRaud: 2mgMagneesium: 77mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!