Go Back
+ servings

Pelmeenid

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 1 hour
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 10
Kalorid: 330kcal

Koostisosad 

  • 320 g nisujahu
  • 1 tl soola
  • 4 muna
  • 160 ml vett
  • 450 g sealihahakkliha
  • 450 g veiselihahakkliha
  • 120 ml vett
  • ½ sibulat (peeneks hakitud)
  • maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart

Valmistamine

  1. Vahustage kausis munad ja sool. Lisage vaheldumisi jahu ja vesi ning segage kuni on moodustunud ühtlane tainas.
  2. Valage tainas jahuga ülepuistatud pinnale ja sõtkuge umbes 6 minutit või kuni tainas on sile. Katke tainas kilega.
  3. Segage anumas sealiha, veiseliha, vesi ja tükeldatud sibul. Maitsestage soola ja pipraga.
  4. Pelmeenide lihtsamaks valmistamiseks võite kasutada pelmeenide valmistamise resti.
  5. Resti puudumisel valmistage pelmeenid käsitsi. Selleks asetage tainas uuesti jahusele tööpinnale ning rullige 2 cm läbimõõduga ussiks. Lõikage 2 cm tükkideks ning rullige seejärel iga tükk lamedaks 5 cm läbimõõduga ringiks.
  6. Tõstke iga ringi keskele lusikatäis täidist. Murdke tainas üle täidise ja sulgege servad. Asetage pelmeenid jahusele küpsetusplaadile.
  7. Kuumutage potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisage pelmeenid ning keetke 5-7 minutit või kuni need on veepinnale kerkinud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 330kcalSüsivesikud: 27gValgud: 22gRasvad: 14gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 132mgSool: 327mgKiudained: 1gSugar: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!