Go Back
+ servings

Lihtne vormisai

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 168kcal

Koostisosad 

  • 470 ml sooja vett
  • 130 g valget suhkrut
  • 1 ½ spl aktiivset kuivpärmi
  • 60 ml taimeõli
  • 1 ½ tl soola
  • 720 g saiajahu

Valmistamine

  1. Segage suures kausis suhkur ja soe vesi ning vispeldage sisse pärm. Laske pärmil 5-10 minutit seista.
  2. Lisage pärmi hulka sool, õli ja vähehaaval jahu. Segage.
  3. Seejärel tõstke tainas jahusele pinnale ning sõtkuge kätega ühtlaseks.
  4. Asetage tainas õliga määritud kaussi ning katke märja lapiga. Laske umbes tund aega kerkida kuni tainas on kahekordistunud.
  5. Asetage tainas jahusele pinnale ning sõtkuge kätega mõned minutid.
  6. Seejärel asetage tainas hästi õlitatud 13x23 cm suurusesse leivavormi ning laske sellel veel umbes 30 minutit kerkida.
  7. Kuumutage ahi 175 kraadini ning küpsetatage umbes 30 minutit või kuni sai on kuldpruun.

Toitumisalane teave

Kalorid: 168kcalSüsivesikud: 31gValgud: 4gRasvad: 3gSool: 147mgKiudained: 1gSugar: 6g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!