Go Back
+ servings

Suvikõrvitsakeeks

Tihke ja mahlane suvikõrvitsakeeks on imeline magustoit, mida pakkuda oma külalistele, serveeritud maitsva sidruniglasuuriga.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 20 minutes
Aeg kokku: 1 hour 40 minutes
Portsionit: 14
Kalorid: 394kcal

Koostisosad 

Keeks

  • 400 g suhkrut
  • 1 sidruni koor
  • 3 suurt muna
  • 230 g sulatatud võid
  • 1 spl värsket sidrunimahla
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 375 g nisujahu
  • 1 ¼ tl soola
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 350 g riivitud suvikõrvitsat

Glasuur

  • 180 g tuhksuhkrut
  • 2 spl värsket sidrunimahla

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 160 kraadini. Määrige Bundti keeksivorm rasvainega.
  2. Lisage kaussi suhkur ja riivitud sidruni koor. Hõõruge kätega sidruni koor suhkrusse, kuni see on aromaatne.
  3. Lisage juurde munad, sulatatud või, värske sidrunimahl ja vanilliekstrakt. Segage läbi.
  4. Segage eraldi kausis kokku kuivained: jahu, sool, söögisooda ja küpsetuspulber. Segage kuivained juurde vedelatele koostisosadele.
  5. Lisage segule juurde riivitud suvikõrvits ning segage läbi, kuni saate ühtlase taina. Valage tainas keeksivormi ning küpsetage 65 kuni 80 minutit või kuni hambaork tuleb puhtalt välja.
  6. Laske keeksil enne glasuuri lisamist täielikult jahtuda.
  7. Glasuuri tegemiseks segage kokku tuhksuhkur sidrunimahlaga. Asetage kook tagurpidi serveerimisnõule ning eemaldage keeksivorm. Niristage glasuur üle keeksi.

Toitumisalane teave

Kalorid: 394kcalSüsivesikud: 63gValgud: 4gRasvad: 15gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 70mgSool: 438mgPotassium: 113mgKiudained: 1gSugar: 42gA-Vitamiin: 512IUC-Vitamiin: 5mgKaltsium: 35mgRaud: 2mgMagneesium: 12mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!