Go Back
+ servings

Peedihummus

Värske ja lihtne värvirikas peedihummus on hästi lihtne ka nüüd ise valmistada.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 15 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 156kcal

Koostisosad 

  • 1 keskmine peet
  • 500 g keedetud kikerherneid
  • 1 küüslauguküüs
  • 40 g tahinit
  • 1 sidrun
  • 1 spl oliiviõli
  • 2 tl soola
  • 2 spl külma vett

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 200 kraadini.
  2. Lõigake ära peedi otsad. Peske veega, mässige fooliumisse ning küpsetage ahjus 1 tund.
  3. loputage ja nõrutage kikerherned ning lisage need blendrisse. Lisage juurde küüslauk, tahini, 1 sidruni mahl, oliiviõli ja sool.
  4. Kui peet on küpsenud ja on jahtunud, lõigake see neljaks ning lisage juurde blendrisse.
  5. Blenderdage segu ühtlaseks püreeks ning lisage aeglaselt juurde külma vett, kui segu on liiga paks.
  6. Hoidke külmikus enne serveerimist vähemalt 10 minutit.

Toitumisalane teave

Kalorid: 156kcalSüsivesikud: 21gValgud: 7gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 596mgPotassium: 258mgKiudained: 6gSugar: 4gA-Vitamiin: 27IUC-Vitamiin: 9mgKaltsium: 44mgRaud: 2mgMagneesium: 38mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!