Go Back
+ servings

Marineeritud suvikõrvits

See külmikus hoitav marineeritud suvikõrvits on imelihtne viis kasutada ära neid ülejäänud suvikõrvitsaid ning nautida hiljem.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 4 minutes
Aeg kokku: 19 minutes
Portsionit: 18
Kalorid: 23kcal

Koostisosad 

  • 700 g suvikõrvitsat
  • 6 värsket tilli vart
  • 3 poolitatud küüslauguküünt
  • 1 ½ tl musta terapipart
  • 1 ½ tl sinepiseemneid
  • ¾ tl tilliseemneid
  • 620 ml vett
  • 240 ml valget äädikat
  • 50 g suhkrut
  • 2 spl jämedat soola

Valmistamine

  1. Peske suvikõrvitsad ning lõigake ära otsad. Viilutage suvikõrvits viiludeks. Asetage kõrvale.
  2. Jagage maitseained 3 purgi vahel. Jagage suvikõrvits ja tillivarred võrdselt purkide vahel.
  3. Segage kokku puljongi koostisosad: vesi, äädikas, suhkur ja sool. Kuumutage segu, kuni see hakkab keema.
  4. Valage kuum segu ettevaatlikult üle suvikõrvitsate nii, et purgi servast jääks u 1 cm ruumi. Sulgege purgid ning raputage ja segage neid hoolikalt.
  5. Laske purkidel jahtuda ning seejärel hoiustage külmikus 2-3 nädalat.

Toitumisalane teave

Kalorid: 23kcalSüsivesikud: 5gValgud: 1gRasvad: 0.3gKüllastunud rasvhapped: 0.04gSool: 781mgPotassium: 112mgKiudained: 1gSugar: 4gA-Vitamiin: 83IUC-Vitamiin: 7mgKaltsium: 13mgRaud: 0.2mgMagneesium: 9mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!