Go Back
+ servings

Dim Sum

Kodus valmistatud hiinapärane Dim Sum on nüüd imelihtne ka ise valmistada ja kolme erineva täidisega: kreveti-, seene- ja sealihatäidisega.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Portsionit: 20 pelmeeni
Kalorid: 183kcal

Koostisosad 

Tainas

  • 250 g nisujahu
  • 170 ml kuuma vett
  • 80 ml külma vett

Krevetitäidis

  • 180 g hakitud krevette
  • soola ja pipart maitsestamiseks
  • ½ tl suhkrut
  • 2 tl maisijahu
  • 1 hakitud porgand

Seenetäidis

  • 200 g seahakkliha
  • 200 g hakitud krevette
  • 2 shitake seent
  • 50 g värskeid bambuse võrseid
  • soola ja pipart maitsestamisesk
  • 1 spl maisijahu
  • 1 suur muna
  • 1 tl seesamiõli

Sealihatäidis

  • 600 g seahakkliha
  • 1 tl purustatud küüslauku
  • 1 tl sojakastet
  • ½ tl soola
  • 2 tl seesamiõli
  • 1 tl maisijahu

Valmistamine

Tainas

  1. Asetage jahu kuivale pinnale ning lisage vaikselt juurde vesi ning sõtkuge sellest ühtlane tainas.

Täidised

  1. Segage kokku eraldi täidised igas kausis, segades täidise koostisosad kokku. Hoidke külmikus 2 tundi.

Dim Sum

  1. Rullige tainas pikaks silindriks ning jaotage see 20 võrdseks osaks.
  2. Vajutage 1 taina osa laiaks kettaks. Lisage 1 tl täidist ning sulgege tainas selle ümber. Voltige oma enda soovi järgi. Korrake seda iga taina osaga.
  3. Paigutage pelmeenid rasvainega määritud aurutisse ning küpsetage 6 minutit kõrgel kuumusel. Serveerige sojakastme ja balsamiäädikaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 183kcalSüsivesikud: 11gValgud: 12gRasvad: 10gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 69mgSool: 129mgPotassium: 202mgKiudained: 1gSugar: 0.4gA-Vitamiin: 526IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 24mgRaud: 1mgMagneesium: 19mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!