Go Back
+ servings

Röstitud kikerherned

Parim ja lihtsaim viis kikerherneste röstimiseks. Lisage neid mõnusalt maitsekaid ja krõbedaid kikerherneid roogade ja salatite juurde või sööge lihtsalt vahepalana.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Jahtumise aeg20 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 110kcal

Koostisosad 

  • 450 g kikerherneid nõrutatud
  • ½ tl jahvatatud köömneid
  • ½ tl paprikapulbrit
  • ½ tl küüslaugupulbrit
  • ¼ tl sibulapulbrit
  • ¼ tl jahvatatud koriandrit
  • ½ tl soola
  • ¼ tl musta pipart
  • 1 spl oliiviõli

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 200 kraadini. Pihustage küpsetuspaber ahjupannil küpsetusspreiga.
  2. Loputage ja nõrutage kikerherned. Asetage need paberrätikule ning patsutage paberiga kuivaks. Laske neil paberrätikul kuivada, kuni need ei ole enam märjad.
  3. Segage väikses kausis kokku kõik maitseained.
  4. Asetage kuivatatud kikerherned küpsetuspaberile. Küpsetage ahjus 15 minutit ilma õli ja maitseaineteta.
  5. Võtke kikerherned ahjust ja niristage peale 1 spl oliiviõli ning segage läbi. Seejärel lisage juurde maitseained ning segage läbi, et kõik oleks ühtlaselt kaetud.
  6. Küpsetage ahjus 10 minutit. Seejärel segage kikerherneid ning küpsetage veel 5-10 minutit, kuni need on piisavalt krõbedad. Maksimum krõbeduse saavutamiseks lülitage ahi välja ning jätke kikerherned veidi irvakil uksega ahju seisma.

Toitumisalane teave

Kalorid: 110kcalSüsivesikud: 16gValgud: 5gRasvad: 3gKüllastunud rasvhapped: 0.4gSool: 150mgPotassium: 173mgKiudained: 4gSugar: 3gA-Vitamiin: 79IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 30mgRaud: 2mgMagneesium: 28mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!