Go Back
+ servings

Bataadifriikad (retsept)

Leidke tavalistele friikatele mõnus alternatiiv nende maguskartuli ehk bataadi friikate näol. Need valmivad kodus ahjus imelihtsalt ning ka kiirelt!
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 35 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 258kcal

Koostisosad 

  • 4 keskmist bataati
  • ½ tl soola
  • ¼ tl pipart
  • ¼ tl küüslaugupulbrit
  • ¼ tl paprika või tšillipulbrit valikuline
  • 2 spl õli

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 210 kraadini. Katke ahjupann küpsetuspaberiga.
  2. Segage väikses kausis kokku sool, pipar, küüslaugupulber ja paprika (või tšilli).
  3. Koorige bataadid ning lõigake neist õhukesed pulgad. Asetage need ühe kihina ahjupannile. Segage pannil läbi õli ja maitseaineseguga.
  4. Küpsetage ahjus 15 minutit. Seejärel segage friikaid ning küpsetage veel 10 minutit, kuni need on krõbedad.

Toitumisalane teave

Kalorid: 258kcalSüsivesikud: 46gValgud: 4gRasvad: 7gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 415mgPotassium: 768mgKiudained: 7gSugar: 9gA-Vitamiin: 32125IUC-Vitamiin: 5mgKaltsium: 69mgRaud: 1mgMagneesium: 57mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!