Go Back
+ servings

Kõrvitsakeeks

See mahlane ja maitsev kõrvitsakeeks on mõnus ja vürtsine maius, mis on kaetud magusa toorjuustuglasuuriga. See sügisene hõrgutis viib keele alla ning jätab teid unistama veel teisestki viilust!
Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 15 minutes
Aeg kokku: 1 hour 45 minutes
Portsionit: 12
Kalorid: 695kcal

Koostisosad 

Kõrvitsakeeks

  • 350 g toasooja võid
  • 450 g pruuni suhkrut
  • 200 g valget suhkrut
  • 5 suurt muna
  • 400 g nisujahu
  • 2 tl kaneeli
  • ½ tl muskaatpähklit
  • ½ tl ingverit
  • ½ tl nelki
  • 1 tl soola
  • 300 g kõrvitsapüreed
  • 2 tl vanilliekstrakti

Toorjuustuglasuur

  • 120 g toorjuustu
  • 2 spl toasooja võid
  • 200 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 ½ spl vahukoort

Valmistamine

Kõrvitsakeeks

  1. Eelsoojendage ahi 160 kraadini. Katke keeksivorm seest määrdeainega (nt küpsetusspreiga).
  2. Mikserdage kausis või koos pruuni ja valge suhkruga kohevaks.
  3. Lisage ükshaaval munad, segades korralikult pärast iga muna lisamist.
  4. Lisage aeglaselt mikserdades segule juurde nisujahu ja maitseained, kuni segu muutub ühtlaseks.
  5. Lisage juurde kõrvitsapüree ja vanilliekstrakt ning segage, kuni segu on ühtlane.
  6. Valage tainas ühtlaselt keeksivormi ning küpsetage 75-85 minutit. Vajadusel kontrollige keeksi küpsust, torgates hambaorgiga keskele.
  7. Laske keeksil enne vormist eemaldamist umbes 10 minutit jahtuda.

Toorjuustuglasuur

  1. Mikserdage toorjuust, või ja tuhksuhkur ühtlaseks kreemiks.
  2. Lisage vanilliekstrakt ja üks spl vahukoort. Segage hoolikalt, kuni segu on ühtlane. Vajadusel lisage juurde vahukoort, et saada vedelam konsistents.
  3. Niristage glasuur keeksile.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 1gKalorid: 695kcalSüsivesikud: 99gValgud: 7gRasvad: 31gKüllastunud rasvhapped: 19gKolesterool: 147mgSool: 467mgPotassium: 189mgKiudained: 2gSugar: 71gA-Vitamiin: 4919IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 75mgRaud: 3mgMagneesium: 21mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!