Go Back
+ servings

Ketšupi retsept

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 20 minutes
Portsionit: 32
Kalorid: 15kcal

Koostisosad 

  • 4 tervet nelki
  • 1 loorberileht
  • 1 kaneelipulk
  • ¼ tl selleriseemneid
  • ¼ tl tšillihelbeid
  • ¼ tl vürtspipra terasid
  • 900 g tomateid
  • 1 ½ tl soola
  • 120 ml õunasiidriäädikat
  • 5 spl pruuni suhkrut
  • 1 sibul
  • 1 Anaheimi tšillipipar (valikuline)
  • 1 küüslauguküüs

Valmistamine

  1. Valmistage ette ruudukujuline ühekordne juustukangas või marli, kuhu mahuvad sisse kõik vürtsid ja mida on võimalik kokku voltida ja kinnitada.
  2. Asetage juustukanga keskele nelk, loorberileht, kaneelipulk, selleriseemned, tšillihelbed ja vürtspipra terad. Voltige otsad kokku ja kinnitage kööginööriga.
  3. Asetage suurde kastrulisse tomatid, sool, äädikas, suhkur, hakitud sibul, tšillipipar, tükeldatud küüslauk ja eelnevalt valmistatud vürtsikotike.
  4. Keetke keskmisel kuumusel umbes 30 minutit, kuni tomatid ja tšilli on pehmed.
  5. Eemaldage ja visake vürtsikotike ära. Püreestage kaste, kasutades saumiksrit või blenderit.
  6. Valage ketšup läbi peene sõela tagasi kastrulisse. NB! Selle sammuga eemaldatakse kõik seemned.
  7. Keetke keskmiselt madalal kuumusel veel 20-30 minutit, kuni ketšup on teie maitse järgi paksenenud.
  8. Säilitage suletud klaasanumas külmkapis kuni 3 nädalat.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 1gKalorid: 15kcalSüsivesikud: 3gSool: 117mgSugar: 2g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!