Vooderdage kaks suurt küpsetusplaati küpsetuspaberi või silikoonmatiga. Asetage kõrvale.
Valage laagerdunud munavalged kaussi ning mikserdage keskmisel kiirusel, kuni munavalgete pind on kaetud väikeste mullidega. Lisage juurde viinakivi ning jätkake mikserdamist, kuni see saavutab pehmete tippude staadiumi, kus on näha, et vispel jätab munavalgetesse nõrku jälgi.
Mikserdamist jätkates lisage vähehaaval kristallsuhkur ja mikserdage keskmisel kiirusel 30 sekundit. Seejärel suurendage segamiskiirust ja jätkake mikserdamist, kuni moodustuvad jäigad, läikivad tipud.
Sõeluge vahukoore hulka mandlijahu, tuhksuhkur ja kakaopulber ning segage spaatliga ettevaatlikult läbi. Kasutage ringikujulisi liigutusi, tõmmates ümber kausi serva ja seejärel läbi kausi põhja. Olge ettevaatlik, et tainast mitte üle segada!
Valage tainas suurde pritskotti, mis on varustatud keskmise suurusega ümmarguse otsaga. Pigistage küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile 3 cm läbimõõduga ringid jättes nende vahele umbes 1,5 cm vahed.
Koputage küpsetusplaati paar korda tugevalt vastu köögipinda, et õhumullid välja lasta ning seejärel torgake pinnale tulnud õhumullid hambatikuga katki.
Laske makroonidel umbes 30 minutit puhata kuni neile tekib peale õhuke nahk ning makroonid tunduvad matid.
Kuumutage ahi 160 kraadini.
Küpsetage makroone ühe küpsetusplaadi kaupa ahju keskmisel restil 18-20 minutit keerates plaati poole aja möödumisel. Kui märkate, et makroonid liialt pruunistuvad, asetage plaadi pööramise ajal peale fooliumkate. (NB! Kui katate makroonid fooliumiga, peate neid võib-olla ühe või kaks minutit kauem küpsetama.)
Võtke makroonid ahjust välja ja laske neil umbes 15 minutit küpsetusplaadil jahtuda. Seejärel eemaldage need ettevaatlikult.