See ploomi krõbediku retsept on suurepärane viis ära kasutada neid maitsvaid aiast saadud mahlaseid ploome. Siin retseptis on maitsvad ja mahlased ploomid kaetud krõbeda ja võise kaerahelbekihiga, mida on eriti hea serveerida näiteks vanillijäätisega.
See retsept sobib eriti algajatele magustoidutegijatele, sest selle küpsetamisega on tõesti raske midagi valesti teha. See on palju lihtsam kui pirukas ning ettevalmistus võtab vähem kui 20 minutit.
See ploomi krõbedik on hea, sest see ei ole liiga magus ning lubab ploomi enda magusal maitsel rohkem esile tulla. Samuti on ploomi ja kaerahelbepuru suhe ideaalne. Kasutage julgelt ploomi asemel ka muid mahlaseid puuvilju, et proovida uut alternatiivi sellele lihtsale magustoidule.
Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige sobiv ahjupann rasvainega.
Kate
Segage kausis kokku kaerahelbed, jahu, pruun suhkur, pekaanipähklid, kaneel, muskaatpähkel ja sool. Lisage juurde sulatatud või ning segage kõik kokku. Laske segul külmikus mõned minutid seista.
Täidis
Segage suures kausis kokku puhastatud ja tükeldatud ploomid, pruun suhkur, sidrunimahl, maisitärklis ja sool. Laske segul 5-10 minutit seista.
Ploomi krõbedik
Asetage ploomisegu ahjuvormi põhja.
Jagage eelnevalt valmistatud kaerahelbekate ploomide peale ühtlase kihina.
Küpsetage ahjus 40-45 minutit. Laske enne serveerimist 5-10 minutit jahtuda. Serveerige soovi korral koos vanillijäätisega.
Kalorid: 401kcalSüsivesikud: 59gValgud: 4gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 32mgSool: 322mgPotassium: 363mgKiudained: 4gSugar: 41gA-Vitamiin: 940IUC-Vitamiin: 17mgKaltsium: 46mgRaud: 1mgMagneesium: 36mg