Minu lemmik magusa pärmitaina retsept, mis sobib igasuguste magusate küpsetiste valmistamiseks. Pärmitaigen on pehme ja õhuline taigen, mis on ideaalne näiteks kaneelirullide või saiakeste küpsetamiseks.
Lahustage suures kausis pärm koos väga sooja (kuid mitte kuuma) piimaga. Kloppige hulka suhkur, toasoe või, sool ja munad, kuni need on hästi segunenud.
Lisage jahu, üks tass korraga, ning segage, kuni jahu on täielikult segunenud. Tainas peaks olema veel kleepuv.
Valage tainas jahuga ülepuistatud pinnale ja sõtkuge kätega 5-6 minutit, kuni see on sile ja elastne. Kui kasutate elektrimikserit, segage tainaotsikuga umbes 4-5 minutit.
Kui kasutate tainast kohe küpsetamiseks, siis jätke tainas kaussi, katke rätikuga ja laske sel umbes 1 tund või kuni kahekordistumiseni kerkida. Kerkimise aeg sõltub sellest, kui soe on ruum. Ideaalne kerkimistemperatuur on 22 kraadi.
Kui tainast kohe kasutada ei soovi, säilitage seda külmkapis või sügavkülmas.
* Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.