Teame hästi, et sushi on meil Eestis aastatega üha populaarsemaks muutunud, erinevaid sushi restorane on üle Eesti tohutult. Nüüd saate selle lihtsa retsepti järgi ka maitsvar Nigiri sushit ka enda kodus valmistada, ilma raskete koostisosade ja vahenditeta!
Proovige tõelist Jaapani maitset nüüd oma kodus selle lihtsa Nigiri sushi retsepti järgi. See klassikaline retsept näeb ette tuunikala ja lõhe üle maitsva ja värske sushi riisi. Selle retsepti järgi saate umbes 30 Nigiri sushit.
Peske hoolikalt riis, nõrutage ning pange potti koos 600 ml külma veega. Laske riisil keema minna ning keetke vaikselt katmata potis 10 minutit. Eemaldage pott pliidilt, katke kaanega ning laske 10 minutit seista.
Segage kokku äädikas suhkru ja soolaga, kuni suhkur on sulanud. Segage see sisse riisile.
Vormige veidi märgade kätega riisist väikesed ristkülikud.
Lõigake kalast õhukesed ristküliku kujulised viilud. Määrige igale riisi plokile peale veidi wasabit ning asetage peale kala viiluga.
Segage kokku sojakaste ja mirin. Serveerige eraldi dipi kaussides. Serveerige sushi dipikastme ja marineeritud ingveriga.
Kalorid: 46kcalSüsivesikud: 10gValgud: 1gRasvad: 0.1gKüllastunud rasvhapped: 0.01gSool: 1mgPotassium: 10mgKiudained: 0.3gKaltsium: 1mgRaud: 0.2mgMagneesium: 3mg