Jambalaya on kuulus ühe-panni roog, mis sisaldab erinevat proteiini nagu kanaliha, vorsti, krevette koos riisiga. See mõnus pajaroog on suurepärane argiroog, mis teeb seest soojaks.
Lisaks lihale ja krevettidele on selles pajaroas ka aromaatsed köögiviljad nagu paprika, sibul ja seller, mis lisavad rohkelt maitset. Autentne jambalaya sisaldab alati nii kanaliha, vorsti kui ka mereande nagu krevette. Koos tomatise riisiga küpseb koos kõik ühes potis, kuni kõik on küpsenud ja kohe on see ka valmis serveerimiseks.
Kuumutage sügaval pannil 1 spl õli. Praadige kergelt vorst ning kana eraldi koos poole Cajuni maitseaineseguga. Tõstke vorst ja kana kõrvale.
Praadige pannil sibul, paprika ning seller, kuni sibul on pehme ja läbipaistev. Lisage küüslauk ning praadige veel 30 sekundit.
Segage sisse purustatud tomatid. Lisage maitseained: sool, pipar, tüümian, oregano, tšillihelbed, tšillikaste, Worcestershire kaste ja ülejäänud Cajuni maitseainesegu. Segage sisse ka okra viilud, kana ja vorst. Kuumutage 5 minutit pidevalt segades.
Lisage juurde riis ja kanapuljong. Laske hautisel keema minna ning alandage kuumust. Katke pann kaanega ning keetke vaikselt 20-25 minutit või kuni kogu vedelik on imendunud ja riis on valmis.
Lisage juurde krevetid ning segage läbi. Katke pann kaanega ning laske hautisel veel 5-6 minutit keeda, kuni krevetid on küpsenud.
Lisage vajadusel juurde maitseaineid ning soovi korral serveerige värske rohelise sibula või peterselliga.
Kalorid: 668kcalSüsivesikud: 61gValgud: 51gRasvad: 25gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 233mgSool: 1593mgPotassium: 1280mgKiudained: 5gSugar: 8gA-Vitamiin: 2839IUC-Vitamiin: 66mgKaltsium: 153mgRaud: 4mgMagneesium: 113mg