Gumbo on Ameerikas, Lousianas tuntud lõunapärane hautis, kus on palju traditsioone ja koostisosi kokku kombineeritud. Proovige seda klassikalist Cajuni Gumbot koos riisiga ning avastage, kui maitseküllane ja lihtne see on.
Gumbo on hautis, mis on tehtud jahust ja rasvast ning mis sisaldab erinevaid köögivilju ning erinevat liha vorstist kuni kanalihani. See tume jahu ja või segu on selle hautise baas ning see nõuab pidevat segamist ja kuumutamist, et õige konsistents saada.
Hakkige paprika, sibul ja seller.
Lisage kaussi ülejäänud maitseained: purustatud küüslauk, hakitud petersell, 1 spl Cajun maitseainesegu, tüümian, loorberilehed, cayenne pipar. Segage läbi.
Tükeldage kanaliha 2cm tükkideks. Maitsestage kana soola, pipra ja 1 spl Cajuni maitseaineseguga.
Viilutage vorst ning praadige suures potis u 5 minutit, kuni vorst on pruunistunud. Tõstke vorst taldrikule.
Praadige samas potis kanaliha 1 spl õliga. Praadige u 10 minutit, kuni kana on pruunistunud.
Valmistage või ja jahu segu. Selleks lisage potti 4 spl võid, 60 ml õli ning nisujahu. Kuumutage ja segage pidevalt, kuni tekstuur meenutab sulatatud šokolaadi. Olge ettevaatlik, et segu ei kõrbeks poti põhja.
Lisage potti tükeldatud köögiviljad ning segage läbi. Kuumutage 10 minutit, kuni sibul on klaasjas. Seejärel lisage sisse maitseainete segu, kana ja vorst. Segage ning kuumutage veel 2-3 minutit.
Lisage kanapuljong, tõstke kuumust ning laske hautisel keema minna. Alandage kuumust, katke pott kaanega ning hautage 35-45 minutit, kuni hautis on paksenenud.
Soovi korral serveerige koos valge riisiga.
Kalorid: 417kcalSüsivesikud: 12gValgud: 19gRasvad: 33gKüllastunud rasvhapped: 10gKolesterool: 106mgSool: 1525mgPotassium: 402mgKiudained: 2gSugar: 3gA-Vitamiin: 1659IUC-Vitamiin: 21mgKaltsium: 38mgRaud: 2mgMagneesium: 29mg