Go Back
+ servings

Vesikringel ehk bagel

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 2 hours 10 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 2 hours 35 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 265kcal

Koostisosad 

  • 360 ml sooja vett 38–43°C
  • tl kiir- või kuivpärmi
  • 520 g jahu lisaks veel tööpinnale ja kätele
  • 1 spl granuleeritud suhkrut või pruuni suhkrut või odralinnasesiirupit
  • 2 tl soola
  • toiduõli-sprei või 2 tl oliiviõli kausi määrimiseks

Peale määrimiseks

  • 1 munavalge lahtiklopitud 1 spl veega

Keetmiseks

  • 2 l vett
  • 60 g mett või odralinnasesiirupit

Valmistamine

Tainas

  1. Vahustage soe vesi ja pärm koos tainakonksuga varustatud köögikombainis. Katke ja laske 5 minutit seista. NB! Kui teil ei ole köögikombaini, kasutage lihtsalt suurt kaussi ja segage puulusika või silikoonspaatliga.
  2. Lisage jahu, pruun suhkur ja sool. Segage madalal kiirusel u 2 minutit. NB! Tainas on väga jäik ja näeb mõnevõrra kuiv välja.
  3. Mikserdage veel 6-7 minutit või sõtkuge käsitsi jahuga kergelt jahvatatud pinnal 6-7 minutit. Kui tainas muutub sõtkumise käigus liiga kleepuvaks, puistake tainale 1 tl kaupa jahu, kuni tainas on pehme ja veidi kleepuv. NB! Ärge lisage rohkem jahu kui vaja, sest te ei taha kuiva tainast.
  4. Pärast sõtkumist peaks tainas olema veel veidi pehme. Torkige seda sõrmega - kui see aeglaselt tagasi põrkab, on tainas valmis kerkima.
  5. Määrige suur kauss kergelt õli või kleepumisvastase spreiga. Asetage tainas kaussi, pöörates seda, et kõik küljed oleksid õliga kaetud. Katke kauss alumiiniumfooliumi, toidukile või puhta köögirätikuga. Laske tainal toatemperatuuril 60-90 minutit või kuni taina kahekordistumiseni kerkida.
  6. Vooderdage kaks suurt küpsetusplaati küpsetuspaberi või silikoonist küpsetusvaibaga.
  7. Kuumutage ahi 220°C.

Bagelite vormimine

  1. Kui tainas on kerkinud, lööge see lauale, et eemaldada õhumullid. Jagage tainas 8 võrdseks tükiks. (Silma järgi - ei pea olema täiuslik!) Vormige iga tükk palliks.
  2. Vajutage oma nimetissõrmega läbi iga palli keskkoha, et teha umbes 4 cm läbimõõduga auk. Katke vormitud bagelid lõdvalt köögirätikuga ja laske paar minutit seista, kui valmistate veevanni.

Veevann ja küpsetamine

  1. Täitke suur, lai pott 2 liitri veega. Vispeldage sisse mesi. Kuumutage vesi keemiseni ja vähendage seejärel kuumust keskmisele. Visake sinna 2-4 bagelit korraga, jälgides, et neil oleks piisavalt ruumi ujumiseks. Küpsetage bageleid 1 minut mõlemalt poolt.
  2. Pintseldage iga bagel pealt ja külgedelt veega klopitud munavalgega. Asetage igale vooderdatud küpsetusplaadile 4 bagelit.
  3. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 20-25 minutit, pöörates plaati poole aja möödudes. Soovite, et bagelid oleksid tumedamalt kuldpruunid. Võtke bagelid ahjust välja ja laske neil küpsetusplaadil 20 minutit jahtuda, seejärel tõstke restile täielikult jahtuma.

Toitumisalane teave

Kalorid: 265kcalSüsivesikud: 56gValgud: 7gRasvad: 1gKüllastunud rasvhapped: 0.1gSool: 120mgPotassium: 83mgKiudained: 2gSugar: 6gC-Vitamiin: 0.04mgKaltsium: 19mgRaud: 3mgMagneesium: 18mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!