Go Back
+ servings

Sidrunikeeks

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 50 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 20
Kalorid: 284kcal

Koostisosad 

  • 360 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl jahvatatud ingverit
  • ¼ tl soola
  • 225 g võid
  • 400 g suhkrut
  • 4 muna
  • 2 spl apelsinilikööri
  • 3 spl riivitud sidrunikoort
  • 280 ml petipiima
  • 120 ml värsket sidrunimahla
  • 150 g valget suhkrut

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige kergelt 2 keeksivormi.
  2. Sõeluge kaussi jahu, küpsetuspulber, jahvatatud ingver ja sool, segage kergelt läbi ning asetage kõrvale.
  3. Vahustage või ja suhkur eraldi suures kausis. Kloppige ükshaaval juurde munad. Segage hulka sidrunikoor ja apelsiniliköör.
  4. Lisage vaheldumisi hulka ka petipiim ja jahu. Segge ettevaatlikult kuni tainas on ühtlane. Valage segu ettevalmistatud koogivormidesse.
  5. Küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 50 minutit, kuni keeksi sisse pistetud hambatikk tuleb puhtalt välja. Eemaldage vormidest ja asetage restile jahtuma.
  6. Glasuuri valmistamiseks vispeldage väikeses kausis sidrunimahl ja suhkur kuni lahustumiseni. Tilgutage segu ettevaatlikult kuumade keekside peale ning seejärel laske neil enne serveerimist täielikult jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 284kcalSüsivesikud: 44gValgud: 4gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 62mgSool: 174mgKiudained: 1gSugar: 29g
Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!