Go Back
+ servings

Nigiri sushi

Proovige seda autentset Jaapani maitset lihtsa Nigiri sushi retsepti näol, kus on maitsev tuunikala ja lõhe üle pehme sushi riisi.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 45 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 30 sushit
Kalorid: 46kcal

Koostisosad 

  • 375 g sushi riisi
  • 4 spl riisiveiniäädikat
  • 2 spl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 75 g tuunikala
  • 75 g lõhefileed
  • veidi wasabit
  • 4 spl tumedat sojakastet
  • 1 spl mirinit
  • 25 g marineeritud ingverit

Valmistamine

  1. Peske hoolikalt riis, nõrutage ning pange potti koos 600 ml külma veega. Laske riisil keema minna ning keetke vaikselt katmata potis 10 minutit. Eemaldage pott pliidilt, katke kaanega ning laske 10 minutit seista.
  2. Segage kokku äädikas suhkru ja soolaga, kuni suhkur on sulanud. Segage see sisse riisile.
  3. Vormige veidi märgade kätega riisist väikesed ristkülikud.
  4. Lõigake kalast õhukesed ristküliku kujulised viilud. Määrige igale riisi plokile peale veidi wasabit ning asetage peale kala viiluga.
  5. Segage kokku sojakaste ja mirin. Serveerige eraldi dipi kaussides. Serveerige sushi dipikastme ja marineeritud ingveriga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 46kcalSüsivesikud: 10gValgud: 1gRasvad: 0.1gKüllastunud rasvhapped: 0.01gSool: 1mgPotassium: 10mgKiudained: 0.3gKaltsium: 1mgRaud: 0.2mgMagneesium: 3mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!