Go Back
+ servings

Karamellipuding ehk Crème Caramel

Klassikalise prantsuse crème carameli ehk karamellipudingu lihtne retsept. Valmistatakse täispiimast ja munakollastest, et saada kerge ja siidine magustoit, mida leidub paljudes Pariisi brasserie'de's. Serveeritakse kas otse vormist või serveerimistaldrikule ümberpööratuna, et näidata läikivat karamelli.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 5

Koostisosad 

Karamell

  • 100 g granuleeritud suhkrut
  • 3 spl vett

Kreem

  • 500 ml täispiima
  • 1 vanillikaun või ½ tl vanillipulbrit / vanilliekstrakti
  • 2 suurt muna
  • 3 munakollast
  • 70 g suhkrut

Valmistamine

Karamell

  1. Valage suhkur ja vesi väikesesse kastrulisse. Raputage kõigepealt potti, et suhkur oleks vees pooleldi lahustunud. Seejärel laske karamellil keskmisel kuumusel segamata moodustuda. See peaks võtma umbes 10 minutit (hoidke silma peal). Karamell peaks muutuma helepruuniks ning lõhnama karamelliselt.
  2. Segage vaikselt ning oodake, kuni karamell on keskmiselt pruun (liiga hele on liiga magus; liiga tume, see on mõru).
  3. Valage karamell 5-6 ramekinivormi, jälgides, et see kataks vormide põhjad täielikult. Asetage vormid jahtuma, et karamell taheneks.

Vaniljekreem

  1. Kuumutage ahi 170°C (või 150°C ventilaatoriga).
  2. Valage piim keskmise suurusega kastrulisse, lisage pikkupidi pooleks lõigatud vaniljekaun (või vaniljesuhkur) ja kuumutage keemiseni. NB! Ärge laske täitsa keema tõusta.
  3. Tõstke pott tulelt maha, laske piimal veidi jahtuda ning eemaldage vaniljekaun (kraapige seemned välja ja lisage piimale).
  4. Vahustage munad, munakollased ja suhkur keskmise suurusega kausis jõuliselt, kuni helekollaseks vahuks.
  5. Valage juurde soe kuid mitte kuum vanillipiim ja vahustage ettevaatlikult. Jätke minutiks seisma, et vaht väheneks.
  6. Asetage karamelliga täidetud ramekinvormid suuremasse küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi. Valage igasse vormi vaniljekreem, täites selle peaaegu ülaosani.
  7. Asetage küpsetusvorm ahju keskele ja valage vormi sooja-kuuma vett nii, et ramekinivormid oleksid 1/2-2/3 ulatuses vee sees.
  8. Küpsetage umbes 40 minutit, kuni tikk jääb sissetorgates puhtaks. Võtke ahjust ettevaatlikult välja ja laske 10 minutit seista. Seejärel tõstke vormid jahutusrestile. Kui need on jahtunud, asetage pudingid külmkappi ja jahutage vähemalt 2 tundi - ideaalis üleöö.

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!