Loputage basmati riisi kolm korda ja leotage vees 30 minutit. Seejärel valage sõelale.
Kuumutage õli potis. Lisage terved vürtsid - loorberileht, kardemon, nelk, kaneel, tärnaniis ja muskaatpähkel.
Kui vürtsid hakkavad särisema, lisage hakitud sibulad ja praadige neid ühtlaselt, sageli segades, kuni need on ühtlaselt helepruunid, kuid mitte kõrbenud.
Lisage marineeritud kana ja praadige 5 minutit keskmisel kuumusel, kuni see on värvi muutnud.
Seejärel katke kaanega ja küpsetage madalal tulel, kuni kana on pehme. Hautage, et potis olev liigne niiskus aurustuks.
Maitske ja lisage vajadusel veel soola. Seejärel lisage maitsestamata jogurt, pool hakitud piparmündilehtedest, hakitud roheline tšilli, punane tšillipulber ja garam masala.
Segage kõik hästi kokku ja kihitage kana ühtlaselt poti põhja peale.
Laotage kana peale ühtlase kihina nõrutatud riis.
Eraldi potti valage vesi (või kookospiim). Lisage veidi soola ja laske keema tõusta.
Valage kuum vesi/kookospiim ettevaatlikult mööda poti külge riisi peale. Vajadusel tasandage riis.
Puistake peale ülejäänud piparmündilehed. Soovi korral lisage safranit.
Katke kaanega ja keetke keskmisel temperatuuril, kuni kana biryanis olev riis on täielikult läbi keenud, kuid mitte pudruks küpsenud. Kui riis on ikka veel alaküps või kõva ja põhja ei jää vett, lisage veel keevat vett ja keetke kuni riis on valmis.