Go Back
+ servings

Kahekihiline kõrvitsa-toorjuustukook

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 415kcal

Koostisosad 

Põhi

  • 180 g vaniljeküpsiseid
  • 65 g valget suhkrut
  • 6 spl sulatatud võid
  • ½ tl jahvatatud kaneeli (valikuline)

Toorjuustukiht

  • 450 g toasooja toorjuustu
  • 100 g valget suhkrut
  • ½ tl vaniljeekstrakti
  • 2 suurt muna

Kõrvitsakiht

  • 115 g kõrvitsapüreed
  • ½ tl jahvatatud kaneeli
  • 1 näputäis jahvatatud nelki
  • 1 näputäis jahvatatud muskaatpähklit

Valmistamine

  1. Segage kausis omavahel küpsisepuru, suhkur, sulatatud või ja kaneel hoolikalt läbi. Suruge 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja servadesse. Tõstke külmkappi vähemalt tunniks ajaks tahenema.
  2. Kuumutage ahi 165 kraadini.
  3. Vahustage köögikombainis või elektrimiksriga toorjuust, suhkur ja vaniljesuhkur ühtlaseks. Lisage ükshaaval munad ning segage hoolikalt läbi. Valage pool tainast küpsisepõhjale.
  4. Kõrvitsakihi jaoks segage ülejäänud taina hulka kõrvitsapüree, kaneel, nelk ja muskaatpähkel. Valage ettevaatlikult toorjuustukihi peale.
  5. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 35-40 minutit.
  6. Võtke ahjust välja ja laske üks kuni kaks tundi toatemperatuurini jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 415kcalSüsivesikud: 35gValgud: 7gRasvad: 28gKüllastunud rasvhapped: 14gKolesterool: 108mgSool: 354mgKiudained: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!