Go Back
+ servings

Hakkliha kartulivorm

Maitsev juustukastmega hakkliha kartulivorm on parim argiõhtu söök, mis tekitab hea ja koduse tunde.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 35 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 10 minutes
Aeg kokku: 1 hour 45 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 909kcal

Koostisosad 

  • 450 g veise hakkliha
  • 1 tl soola
  • ½ tl musta pipart
  • 3 spl võid
  • 1 hakitud väike sibul
  • 3 spl nisujahu
  • 2 tl hakitud tüümiani
  • 720 ml piima
  • 600 g riivitud cheddari juustu
  • 6 keskmist viilutatud kartulit

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 190 kraadini ning määrige rasvainega 30x20cm klaasist ahjuvorm.
  2. Praadige pannil hakkliha 5-7 minutit ning maitsestage soola ja pipraga, pidevalt segades. Nõrutage hakkliha üleliigsest vedelikust.
  3. Sulatage pannil või ning praadige sibulat 2 minutit. Segage sisse jahu ning praadige 1 minut, pidevalt segades, kuni või jahuga mullitab. Eemaldage pann pliidilt ning segage sisse tüümian.
  4. Segage juurde piim. Kuumutage, kuni segu hakkab keema, pidevalt segades. Keetke segu 1 minut. Eemaldage pann pliidilt ning segage juurde 2/3 riivitud juustust.
  5. Laotage ahjuvormi pool kartulitest. Asetage peale hakkliha ühtlase kihina. Laduge peale ülejäänud kartulid. Valage kõige peale juustukaste.
  6. Katke ahjuvorm fooliumiga ning küpsetage ahjus 45 minutit. Raputage peale ülejäänud riivitud juust ning küpsetage veel 15-20 minutit ilma fooliumita, kuni juust on pealt pruunikas.
  7. Laske vormil enne serveerimist 5 minutit jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 909kcalSüsivesikud: 50gValgud: 45gRasvad: 59gKüllastunud rasvhapped: 31gKolesterool: 183mgSool: 1198mgPotassium: 1398mgKiudained: 5gSugar: 9gA-Vitamiin: 1398IUC-Vitamiin: 44mgKaltsium: 907mgRaud: 4mgMagneesium: 107mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!