Go Back
+ servings

Sidruni-mustikaruudud

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 9
Kalorid: 425kcal

Koostisosad 

Kook

  • 170 g magedat võid
  • 60 g valget šokolaadi (peeneks hakitud)
  • 210 g helepruuni suhkrut
  • 2 spl värsket sidrunimahla
  • 1 tl sidrunikoor
  • ½ tl Koššer soola
  • 1 suur muna
  • 1 suur munakollane
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 240 g nisujahu
  • 150 g värskeid mustikaid

Sidruniglasuur

  • 85 g tuhksuhkrut (sõelutud)
  • 4 tl värsket sidrunimahla

Valmistamine

  1. Eelkuumutage ahi 175 kraadini. Vooderdage 23 cm ruudukujuline koogivorm küpsetuspaberiga.
  2. Sulatage või väikeses potis keskmisel kuumusel. Lisage valge šokolaad ja kuumutage pidevalt segades kuniks šokolaad on täielikult sulanud ning võiga segunenud.
  3. Valage segu suurde kaussi ning vispeldage sisse pruun suhkur, sidrunimahl, vahukoor ja sool. Kui segu on ühtlane segage hulka muna, munakollane ja vaniljeessents.
  4. Lisage juurde jahu ja mustikad ning segage ettevaatlikult kuniks on moodustunud ühtlane tainas.
  5. Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning siluge ühtlaseks.
  6. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 35-40 minutit või kuni kook on kenasti kuldpruun.
  7. Laske koogil vormi sees vähemalt 15 minutit jahtuda ning seejärel tõstke küpsetuspaberiga koos vormist välja.
  8. Glasuuri valmistamiseks segage väikeses kausis omavahel tuhksuhkur ja sidrunimahl. Katke kook glasuuriga ning lõigake 9ks ruuduks. Serveerige kohe.

Toitumisalane teave

Kalorid: 425kcalSüsivesikud: 61gValgud: 5gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 85mgSool: 131mgKiudained: 1gSugar: 38g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!