Go Back
+ servings

Ugali

Traditsiooniline maisijahust valmistatud Ugali on Keenia rahvusroog, mida sobib lisada igasugustele erinevatele roogadele.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 15 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 438kcal

Koostisosad 

  • 600 g maisijahu
  • 500 ml vett

Valmistamine

  1. Laske potis veel keema minna. Kui vesi keeb, alandage kuumus madalaks ning tõstke 120 ml vett kõrvale.
  2. Lisage potti maisijahu veerand klaasi võrra korraga ning kasutage segamiseks puulusikat ringjate liigutustega. See peaks muutuma paksu pudru sarnaseks.
  3. Jätkake maisijahu lisamist vähehaaval ning segage kuni kõik maisijahu on kasutatud ja segu muutub tihkeks.
  4. Kasutades puulusikat, torgake sisse väiksed augud pinnale ning valage neisse eelnevalt kõrvale pandud kuum vesi. Seejärel katke pott kaanega ning kuumutage veel 5 minutit, vahepeal segades, või kuni kogu vesi on kadunud.
  5. Kasutades puulusikat, liigutage ugali poti küljele. Te näete, et Ugali on küpse, kui see tuleb põhja küljest kergelt lahti ja omab tugevat maisi lõhna.
  6. Loputage puulusikat vee all ning vormige sellega potis ugalist pallitaoline mass, mis on valmis serveerimiseks.

Toitumisalane teave

Kalorid: 438kcalSüsivesikud: 92gValgud: 11gRasvad: 5gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 11mgPotassium: 316mgKiudained: 8gSugar: 2gA-Vitamiin: 6IUKaltsium: 166mgRaud: 2mgMagneesium: 113mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!