Kui riis on jahtunud, lisage riis Nuruki ja vee segule teie anumas. Riis peaks olema piisavalt kuiv, et terad kergelt üksteisest eralduvad.
Segage käega ettevaatlikult, et kõik oleks ühtlaselt segunenud. Murde suured riisiklombid ja Nuruki tükid käega. Katke konteiner kaanega, nii et see veidi jääb lahtiseks ja asetage see pimedasse kohta 10-14 päevaks toatemperatuuri juurde.
1-3. päeval hoidke konteineri kaant lahtiselt (see vajab hapnikku) ning segage kaks korda päevas puulusikaga. Alguses ei pruugigi vedelikku olla. Mida päev edasi, seda rohkem vedelikku tekib.
Alates 4. päevast ärge segage ning sulgege kaan täielikult. Jälgige, et temperatuur oleks stabiilne ning käärimine peaks valmis saama umbes 10 päevaga. Selleks et aru saada, kas makgeolli on valmis, jälgige: - mullitamise märke enam ei ole- 3 selget kihti, kus selge vedelik on keskel, riis on peal ja all. - maitske ja nuusutage, maitse peab teie jaoks olema parim. See võiks olla veidike hapukas, magus, kuid sisaldama ka suures osas alkoholi. Kui käärimine on lõppenud, filtreerige riisivein läbi riide või marli. Jooki võib serveerida ja tarbida koheselt, kuid soovitame säilitada külmikus paar päeva.
Soovi korral võite ka riisiveini lahjendada. Selleks segage veega ning lisage veidi suhkrut. Siis saate joogi, mis on sarnane poes olevatega.