Go Back
+ servings

Bibimbap

Tuntud klassikaline Korea riisikauss ehk bibimbap on lihtne ja ilus roog, mis toob kokku erinevad köögiviljad, veiseliha ning maitsva ja vürtsika bibimbap-kastme.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 40 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 1 hour 10 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 792kcal

Koostisosad 

  • 900 g keedetud riisi ümarateralist
  • 4 muna
  • 2 tl seesamiseemneid

Korea veiseliha

  • 250 g veiseliha õhukeseks viilutatud
  • ¼ riivitud õuna
  • 3 hakitud küüslauguküünt
  • 1 spl sojakastet
  • 1 spl mett
  • 2 tl seesamiõli

Köögiviljad

  • 2 porgandit peenikesed ribad
  • 2 suvikõrvitsat peenikesed ribad
  • 1 peotäis spinatit hakitud
  • 8 kuivatatud shiitaake seent
  • 300 g oavõrseid
  • 2 tl hakitud küüslauku
  • 8 tl õli
  • ½ tl soola
  • 1 ½ tl sojakastet
  • ¼ tl kalakastet
  • ¼ tl suhkrut
  • seesamiõli

Bibimbapi kaste

  • 4 spl gochujang pastat
  • 2 spl mirinit
  • 2 spl riisiäädikat
  • 1 ½ tl sojakastet
  • 3 tl suhkrut
  • 1 hakitud küüslauguküüs
  • 2 ½ tl seesamiõli

Valmistamine

Bibimbapi kaste

  1. Segage kõik koostisosad, kuni suhkur on lahustunud.

Marineeritud veiseliha

  1. Segage marinaadi koostisosad kausis kokku. Lisage veiseliha. Marineerige 30 minutit kuni üleöö.
  2. Kuumutage pannil 2 tl õli kõrgel kuumusel. Praadige 3-4 minutit, kuni liha on küpse. Eemaldage liha pannilt.

Köögiviljad

  1. Leotage kuivatatud seened keevas vees 30 minutit või kuni rehüdreerunud. Nõrutage ja pigista välja üleliigne vesi. Seejärel viilutage viiludeks.
  2. Asetage viilutatud porgand ja suvikõrvits eraldi kaussi. Raputage peale 1/4 tl soola, segage läbi ning jätke seisma 20 minutiks. Seejärel pigistage üleliigne vesi välja.
  3. Kuumutage pannil 2 tl õli ning praadige seeni 2 minutit. Lisage 1 1/2 tl sojakastet, 1/4 tl suhkrut, 1/2 tl küüslauku. Segage 1 minut ning eemaldage pannilt.
  4. Lisage 2 tl õli ning praadige porgandit 5-8 minutit, kuni kergelt pehme. Seejärel eemaldage pannilt.
  5. Lisage 2 tl õli ning praadige suvikõrvitsat 5-8 minutit, sarnaselt porgandile. Eemaldage pannilt.
  6. Lisage 2 tl õli ning veidi seesamiõli. Praadige spinatit pannil, kuni see hakkab närtsima. Lisage 1/2 tl küüslauku, soola, segage ning seejärel eemaldage pannilt. Kui spinat on jahtunud, pigistage välja üleliigne vesi.
  7. Keetke oavõrseid vees 5 minutit. Nõrutage neid külma vee all ja laske jahtuda. Pigistage välja üleliigne vedelik ning segage kausis kokku 2 tl seesamiõli, 1 tl küüslaugu ja 1/4 tl kalakastmega.

Bibimbap

  1. Praadige pannil munad.
  2. Asetage kaussidesse soe riis.
  3. Asetage ükshaaval peale liha ja köögiviljad eraldi sektoritena. Lõpus asetage peale praemuna.
  4. Raputage peale seesamiseemneid ja niristage peale seesamiõli. Lõpuks serveerige koos bibimbapi kastmega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 792kcalSüsivesikud: 96gValgud: 28gRasvad: 34gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 208mgSool: 1039mgPotassium: 966mgKiudained: 5gSugar: 20gA-Vitamiin: 6288IUC-Vitamiin: 36mgKaltsium: 126mgRaud: 4mgMagneesium: 100mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!