Go Back
+ servings

Gluteenivaba õunakook mandlitega

Õppige valmistama lihtsat ja maitsvat gluteenivaba õunakooki mandlitega, mis on lihtsat nippi kasutades siiski õhuline ja mahlane.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 219kcal

Koostisosad 

  • 3 suurt muna eraldatud
  • 100 g suhkrut
  • 2 tl vanilliekstrakti
  • 150 g mandlijahu
  • 2 spl maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soola
  • 460 g kooritud ja hakitud õunu
  • viilutatud mandleid serveerimiseks

Valmistamine

  1. Asetage ümmargusse 20 cm koogivormi küpsetuspaber. Pihustage peale küpsetusspreid. Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
  2. Kloppige kausis 3 munakollast koos suhkruga umbes 3 minutit või kuni saate heleda ja paksu segu, mis on 3 korda mahult suurem. Segage sisse vanilliekstrakt.
  3. Lisage mandlijahu, maisitärklis, küpsetuspulber ja sool ning segage läbi. Saate paksu taina, asetage see kõrvale.
  4. Kloppige munavalged eraldi kausis, kuni saate tahke massi, mis hoiab oma kuju. Segage munavalged ettevaatlikult taina sisse, kuni saate ühtlase taina.
  5. Segage sisse hakitud õunad.
  6. Valage tainas ühtlaselt koogivormi ning soovi korral raputage peale viilutatud mandleid. Küpsetage ahjus 35-40 minutit või kuni hambaork tuleb keskelt puhtalt välja.
  7. Laske koogil 1 tund jahtuda enne serveerimist.

Toitumisalane teave

Kalorid: 219kcalSüsivesikud: 27gValgud: 6gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 61mgSool: 158mgPotassium: 86mgKiudained: 3gSugar: 19gA-Vitamiin: 120IUC-Vitamiin: 3mgKaltsium: 86mgRaud: 1mgMagneesium: 5mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!