Go Back
+ servings

Burgundia pada

Prantsusmaalt pärit hautiste kuningas - Burgundia pada maitsva punase veini kastmega on suurepärane luksuslik roog, mida serveerida koos kartulipüreega.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 40 minutes
Küpsetusaeg: 2 hours 30 minutes
Jahtumise aeg1 day
Aeg kokku: 1 day 3 hours 10 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 749kcal

Koostisosad 

Veiseliha marinaad

  • 600 g veise kaelakarbonaadi 4-5 cm kuubikud
  • 2 suurt porgandit tükeldatud
  • 16 pärlsibulat
  • 1 loorberileht
  • 3 tüümiani vart
  • 750 ml punast veini

Veiseliha praadimiseks

  • 3 spl õli
  • ¾ tl soola
  • ½ tl pipart

Pada

  • 200 g poolitatud šampinjone
  • 150 g peekonit 1 cm kuubikud
  • 50 g võid
  • 3 hakitud küüslauguküünt
  • 2 spl tomatipastat
  • 60 g jahu
  • 750 ml veiselihapuljongit
  • ¼ tl soola
  • 2 spl hakitud peterselli

Valmistamine

Veiseliha marineerimine

  1. Asetage marinaadi koostisosad suurde keraamilisse nõusse või ziplock kotti. Segage läbi ning marineerige üle öö külmkapis.
  2. Nõrutage vedelik kaussi, jätke see alles. Eraldage üksteisest veiseliha, porgand ja sibul.
  3. Valage punane vein potti ning laske minna keema. Keetke intensiivselt, võttes ära pealt sodi ja muu ebapuhtuse, kuni vein on poole võrra redutseerunud. Asetage kõrvale.

Koostisosade praadimine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini.
  2. Kuivatage veiseliha paberrätikutega. Maitsestage veiseliha soola ja pipraga. Praadige õlis intensiivselt, kuni igalt poolt pruun. Eemaldage veiseliha ning asetage kõrvale.
  3. Praadige peekonit 3 minutit, kuni kuldne. Tõstke kõrvale veiseliha juurde.
  4. Praadige seeni 5 minutit või kuni need on kuldsed. Tõstke kõrvale uude kaussi.
  5. Praadige sibul, lisage vajadusel juurde õli. Praadige 5 minutit või kuni on näha, et need muutuvad kuldseks. Tõstke sibul seente juurde.
  6. Asetage potti või. Kui või on sulanud, lisage porgand ja praadige 3-4 minutit, kuni näete kuldseid kohti. Lisage küüslauk ja praadige veel 1 minut.
  7. Lisage juurde tomatipasta ning kuumutage 2 minutit. Lisage juurde jahu ja kuumutage veel 2 minutit.
  8. Lisage segades juurde veiselihapuljong, et jahu ei jääks tükki. Seejärel lisage punane vein ning kuumutage, kuni jahu on ühtlaselt segunenud.
  9. Lisage potti veiseliha, peekon, tüümian, loorberileht, 1/4 tl soola ja pipar. Segage läbi.

Aeglane küpsetamine

  1. Laske hautisel minna potis keema, katke kaanega ning asetage 1 tunniks ahju.
  2. Eemaldage pott ahjust, lisage juurde seened ja sibul ning segage läbi.
  3. Katke kaanega ning küpsetage veel ahjus 1,5 h, või kuni veiseliha on hästi küps.
  4. Maitsestage vajadusel soolaga ning kui aeg lubab, jätke hautis veel üleöö seisma ja kuumutage järgmisel päeval serveerimiseks.

Toitumisalane teave

Kalorid: 749kcalSüsivesikud: 31gValgud: 34gRasvad: 43gKüllastunud rasvhapped: 16gKolesterool: 124mgSool: 1210mgPotassium: 1394mgKiudained: 4gSugar: 9gA-Vitamiin: 5350IUC-Vitamiin: 15mgKaltsium: 95mgRaud: 5mgMagneesium: 80mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!