Go Back
+ servings

Rabarberimoos

Imelihtne rabarberimoos ei nõua mingit eelnevat suurt hoidisetegemise kogemust! See on mõnus hapukas ning maitseb just nagu vanamoodne rabarberimoos.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 45 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Jahtumise aeg1 hour
Aeg kokku: 2 hours 15 minutes
Portsionit: 80
Kalorid: 44kcal

Koostisosad 

  • 1,8 kg tükeldatud rabarberit
  • 800 g suhkrut
  • 350 ml vett
  • 1 sidrun

Valmistamine

  1. Steriliseerige purgid ja kaaned keevas vees. Asetage väike taldrik sügavkülmikusse.
  2. Asetage kaussi rabarber, suhkur, vesi, sidrunimahl, sidruni pooled ja sidruni seemned. Laske sellel seista 1 tund.
  3. Pange rabarberisegu potti ning laske sellel minna keema. Keetke moosi, pidevalt segades, 15 minutit. Eemaldage pealt tekkiv vaht.
  4. Alandage kuumust nii, et moos siiski pidevalt keeks ning segage hoolikalt, et see ei kõrbeks põhja.
  5. Keetke moosi veel 30 minutit ning kontrollige, kas moos on valmis, võttes sügavkülmast taldriku ning tõstes väikese lusikaga sinna peale veidi moosi. Moos on valmis, kui see säilitab taldrikul oma kuju ja ei valgu laiali. Kui see tundub vedel, keetke veel, kuni see on valmis.
  6. Eemaldage sidruni pooled ja seemned ning visake ära.

Säilitamine

  1. Kui soovite seda tarbida nädala või kahe jooksul, siis tõstke moos purkidesse, koputage neid veidi vastu lauda, et eemaldada õhumullid ning sulgege purgid kaanega. Säilitage külmikus.
  2. Kui soovite pikemalt seda säilitada, siis tõstke moos purkidesse, koputage neid veidi vastu lauda, et eemaldada õhumullid ning kaanetage. Asetage kaanega purgid keevasse vesivanni 5 minutiks. Eemaldage purgid ettevaatlikult vesivannist ning laske neil jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 44kcalSüsivesikud: 11gValgud: 0.2gRasvad: 0.1gKüllastunud rasvhapped: 0.01gSool: 1mgPotassium: 67mgKiudained: 0.4gSugar: 10gA-Vitamiin: 23IUC-Vitamiin: 3mgKaltsium: 20mgRaud: 0.1mgMagneesium: 3mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!