Go Back
+ servings

Krevetipasta

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 3
Kalorid: 511kcal

Koostisosad 

  • 225 g linguine pastat
  • 1 spl võid
  • 1 spl ekstra-neitsioliiviõli
  • 1 šalottsibul (peeneks kuubikuteks lõigatud)
  • 1 küüslauguküüs (peenestatud)
  • 1 näputäis tšillipipart (valikuline)
  • 225 g kooritud krevette
  • maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
  • 60 ml kuiva valget veini
  • ½ sidruni mahl
  • 1 spl võid
  • 1 spl ekstra-neitsioliiviõli
  • 2 näputäis peeneks hakitud värskeid petersellilehti
  • ½ tl ekstra-neitsioliiviõli (või rohkem-vähem maitse järgi)

Valmistamine

  1. Pange suur pott veega keema ning maitsestage soolaga. Lisage sisse linguine'i pasta ning keetke 6-8 minutit või kuni al dente. Seejärel nõrutage ja loputage pasta.
  2. Kuumutage suurel pannil keskmisel kuumusel või ja oliiviõli. Lisage šalottsibul, küüslauk ja tšillipipar ning praadige 3-4 minutit.
  3. Seejärel lisage pannile krevetid ning maitsestage need soola ja pipraga. Küpsetage 2-3 minutit, regulaarselt segades, kuni krevetid on roosad. Tõstke krevetid pannilt ning hoidke neid soojas.
  4. Kraapige puulusikaga panni põhjast pruunistunud toidutükid ning valage pannile valge vein ja sidrunimahl. Kuumutage kuni keemiseni.
  5. Lisage või, oliiviõli, sool ja must pipar ning segage läbi.
  6. Valage pannile ka linguine'i pasta, krevetid ja petersell ning segage, kuni need on võiseguga hästi kaetud.
  7. Serveerimisel piserdage soovi korral peale oliiviõli.

Toitumisalane teave

Kalorid: 511kcalSüsivesikud: 58gValgud: 22gRasvad: 19gKüllastunud rasvhapped: 7gKolesterool: 135mgSool: 260mgKiudained: 4gSugar: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!