Go Back
+ servings

Adžika

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 40 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 20 minutes
Aeg kokku: 2 hours
Portsionit: 30
Kalorid: 118kcal

Koostisosad 

  • 7 suurt tomatit
  • 10 keskmise suurusega porgandit
  • 6 suurt punast paprikat
  • 6 suurt rohelist õuna
  • 5 väikest Cayenne'i tšillipipart
  • 200 ml taimeõli
  • 175 ml äädikat
  • 2 spl soola
  • 150 g suhkrut
  • 1 ½ küüslaugupead

Valmistamine

  1. Peske ja valmistage ette kõik köögiviljad.
  2. Peenestage köögiviljad kasutades köögikombaini või hakklihamasinat.
  3. Nõuanne: maitsestage ja lisage viimasena tšillipipar, kuna need väikesed tšillid võivad mõnikord olla väga teravad!
  4. Valage kõik koostisosad suurde potti ning kuumutage keskmisel kuumusel pidevalt segades keemiseni.
  5. Purkide steriliseerimiseks kuumutage ahi 100° C peale. Peske purgid ja kaaned korralikult läbi ning asetage need 15 minutiks ahju kuivatama.
  6. Seejärel võtke purgid ahjust välja (ettevaatust need on kuumad!) ning valage adžika purkidesse.
  7. Pärast purkide tugevalt sulgemist pöörake purgid paariks tunniks tagurpidi.
  8. Valmis Adžika säilib jahedas kohas kuni aasta aega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 118kcalSüsivesikud: 15gValgud: 1gRasvad: 7gKüllastunud rasvhapped: 5gSool: 482mgKiudained: 2gSugar: 12g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!