Go Back
+ servings

Empanadas ehk Argentiina lihapirukad

Maitsvad veiselihaga empanadad on kuulsad Argentiina lihapirukad, mis oma krõbeda ja kihilise taina ja vürtsika täidisega viivad keele alla.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 55 minutes
Aeg kokku: 1 hour 25 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 442kcal

Koostisosad 

Täidis

  • 1 suur tükeldatud kartul
  • 2 spl oliiviõli
  • 350 g veisehakkliha
  • ½ riivitud sibulat
  • 1 riivitud väike porgand
  • 1 hakitud sellerivars
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • ½ tl tšillipulbrit
  • 1 tl jahvatatud köömneid
  • ½ tl kaneeli
  • 180 ml veiseliha puljongit
  • 80 g herneid
  • ½ tl soola
  • ½ tl pipart

Tainas

  • 300 g nisujahu
  • ½ tl soola
  • 120 g külma tükeldatud võid
  • 1 suur muna
  • 80 ml külma vett
  • 1 lahtilöödud muna

Valmistamine

  1. Valmistage pirukataigen. Blenderdage jahu ja sool. Lisage juurde või, muna ja külm vesi ning blenderdage, kuni saate puru moodi konsistentsi. Vormige tainast pall. Mässige tainas toidukilesse ning asetage külmikusse 30 minutiks.
  2. Valmistage täidis. Lisage keskmisesse potti kolmveerand mahust vett ning laske veel keema minna. Lisage kartul ning keetke 3 minutit, kuni pehmed.
  3. Kuumutage pannil oliiviõli. Lisage veisehakkliha koos sibula, selleri ja porgandiga. Praadige u 8 minutit, kuni hakkliha on pruun ning köögivilja pehmed. Kui kartulid on keenud, lisage kartul juurde lihasegule.
  4. Lisage juurde küüslauk, tšillipulber, köömned, kaneel ja veiseliha puljong. Kuumutage 1 minut. Lisage juurde herned ning keetke vaikselt segu, kuni enamus vedelikust on sisse imbunud. Maitsestage soola ja pipraga.
  5. Eelsoojendage ahi 190 kraadini ning asetage rest ahju keskele.
  6. Võtke külmikust taigen välja ning jagage 10 võrdseks osaks. Rulliga igat taigent jahusel pinnal, kuni saate u 18 cm suuruse ringi. Lisage ringi keskele lusikaga täidist.
  7. Vispeldage väikses kausis muna ja lisage 1 spl vett. Pintseldage sisemine taignaäär munaga ning vormige poolkuukujuline pirukas. Suruge kahvliga ääred kinni. Tehke sama ka ülejäänud taignaga.
  8. Asetage pirukad küpsetuspaberile ja ahjupannile ning pintseldage pirukad pealt munaga. Küpsetage pirukaid ahjus 35 minutit või kuni need on pealt kuldpruunid.

Toitumisalane teave

Kalorid: 442kcalSüsivesikud: 37gValgud: 15gRasvad: 26gKüllastunud rasvhapped: 12gKolesterool: 107mgSool: 412mgPotassium: 383mgKiudained: 3gSugar: 2gA-Vitamiin: 1636IUC-Vitamiin: 11mgKaltsium: 43mgRaud: 3mgMagneesium: 31mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!