Go Back
+ servings

Hernepüree

Lihtne ning kiire hernepüree, mis on kerge ning magus ja on suurepärase restorani kvaliteediga.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 6 minutes
Aeg kokku: 16 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 161kcal

Koostisosad 

  • 1 kg külmutatud herneid
  • 125 g võid
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 2 viilutatud šalottsibulat
  • 500 ml kana või köögiviljapuljongit
  • ¼ tl soola
  • tl valget pipart

Valmistamine

  1. Sulatage potis või. Lisage küüslauk ja sibul. Praadige neid 3 minutit, kuni need on pehmed.
  2. Lisage külmutatud herned ja puljong ning tõstke kuumust, et segu läheks keema. Katke pott kaanega ning keetke 2 minutit.
  3. Eemaldage potist 80 ml vedelikku ja hoidke alles.
  4. Valage kogu segu blendrisse ning blenderdage ühtlaseks püreeks. Lisage sool ja pipar.
  5. Kui soovite eriti siidist püreed, vajutage püree veel läbi sõela või marliriide.
  6. Vajadusel kasutage konsistentsi parandamiseks ennem kõrvale pandud puljongit. Serveerige soojalt.

Toitumisalane teave

Kalorid: 161kcalSüsivesikud: 3gValgud: 0.5gRasvad: 17gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 45mgSool: 563mgPotassium: 37mgKiudained: 0.3gSugar: 1gA-Vitamiin: 697IUC-Vitamiin: 1mgKaltsium: 10mgRaud: 0.1mgMagneesium: 2mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!