Go Back
+ servings

Tom kha

Tom kha ehk Tai kookospiimaga supp on traditsiooniline Aasia köögi roog, mida nüüd on ka lihtne oma kodus valmistada.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 6
Kalorid: 420kcal

Koostisosad 

  • 1 spl kookosõli
  • ½ viilutatud sibulat
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • ½ viilutatud punast jalapenot
  • 3 viilu galangalit või ingverit
  • 1 sidrunheina vars
  • 2 tl punast Tai karripastat
  • 1 l kanapuljongit
  • 1 l kookospiima
  • 2 kana rinnafileed
  • 240 g viilutatud šampinjone
  • 1 ½ spl kookose suhkrut
  • 2 spl kalakastet
  • 2 ½ spl värsket laimimahla
  • 2 hakitud rohelist sibulat
  • värsket koriandrit serveerimiseks

Valmistamine

  1. Kuumutage potis kookosõli. Lisage sibul, küüslauk, jalapeno, galangal või ingver, hakitud sidrunhein ja punane karripasta. Kuumutage, segades pidevalt 5 minutit või kuni sibul on pehme.
  2. Lisage kanapuljong ning laske segul keema minna. Keetke 30 minutit ilma kaaneta.
  3. Sõeluge välja küüslauk, sibul, sidrunhein ja ingver ning visake ära. Lisage puljongile juurde kookospiim või kreem, tükeldatud kanafilee ja viilutatud seened. Keetke segu, kuni kanaliha on küpsenud.
  4. Lisage juurde kalakaste, kookose suhkur ja laimimahl. Kuumutage veel 2 minutit ning serveerige kuumalt. Serveerige rohelise sibula ja koriandriga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 420kcalSüsivesikud: 12gValgud: 14gRasvad: 38gKüllastunud rasvhapped: 32gKolesterool: 27mgSool: 1159mgPotassium: 721mgKiudained: 1gSugar: 5gA-Vitamiin: 332IUC-Vitamiin: 8mgKaltsium: 53mgRaud: 6mgMagneesium: 103mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!