Go Back
+ servings

Uzbek plov

Keskmine hinnang: 4.67 (3 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 40 minutes
Aeg kokku: 2 hours
Portsionit: 4
Kalorid: 497kcal

Koostisosad 

  • 210 g basmati riisi
  • 2 tervet küüslaugupead
  • 60 ml taimeõli
  • 450 g kondita lambaliha (soovi korral võib asendada seakaelakarbonaadiga)
  • 1 suur sibul (õhukesteks viiludeks lõigatud)
  • 3 keskmise suurusega porgandit (jämedalt riivitud)
  • 1 spl köömneseemneid
  • 1 spl koriandri seemneid
  • 30 g värskeid Goji marju
  • ½ tl terveid musti pipraterasid
  • 240 ml keevat vett
  • 1 spl soola

Valmistamine

  1. Täitke suur kauss sooja veega ning valage sisse basmati riis. Asetage kõrvale seisma.
  2. Peske küüslaugupead ning asetage kõrvale.
  3. Kuumutage suurel pannil õli, lisage lambaliha ja küpsetage seda regulaarselt keerates umbes 10 minutit või kuni liha on ühtlaselt pruunistunud.
  4. Lisage tükeldatud sibul ja hautage aegajalt segades umbes 10 minutit või kuni sibul on pehmenenud ja pruunistunud.
  5. Valage hulka porgandid ja hautage veel umbes 10 minutit või kuni porgandid on pehmed.
  6. Maitseks lisage hulka pipraterad, goji marjad, köömned, koriander, terved küüslaugupead ning segage hoolega, et maitsed ühenduksid. Alandage kuumust keskmisele kuumuseastmele ning keetke kaane all veel umbes 30 minutit.
  7. Loputage basmati riis kuuma veega ja nõrutage. Valage riis ühtlase kihina lihasegu peale.
  8. Valage pannile järk-järgult kuuma vett nii, et riis oleks täielikult vedelikuga kaetud.
  9. Keetke riisi umbes 20 minutit kaane all, kuni see on pehme ja vedelik on imendunud.
  10. Seejärel segage riis lihaga ja eemaldage enne serveerimist küüslaugupead!

Toitumisalane teave

Kalorid: 497kcalSüsivesikud: 56gValgud: 19gRasvad: 23gKüllastunud rasvhapped: 6gKolesterool: 50mgSool: 1808mgKiudained: 4gSugar: 4g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!