Go Back
+ servings

Suvikõrvitsa sai

Mahlane ja maitsev suvikõrvitsa sai on imelihtne ning mõnusalt magus ja ka veidi kaneeline.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Jahtumise aeg15 minutes
Aeg kokku: 1 hour 30 minutes
Portsionit: 20
Kalorid: 277kcal

Koostisosad 

  • 375 g nisujahu
  • 1 ½ tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 tl soola
  • 2 tl kaneeli
  • 3 suurt muna
  • 240 ml oliiviõli
  • 300 g suhkrut
  • 1 spl vanilliekstrakti
  • 370 g riivitud suvikõrvitsat
  • 120 g hakitud kreeka pähkleid

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige võiga kaks metallist saiavormi ning asetage sisse küpsetuspaber.
  2. Segage kausis kokku jahu, söögisooda, küpsetuspulber, sool ja kaneel.
  3. Segage eraldi suures kausis kokku muna, õli, suhkur ja vanilliekstrakt. Segage, kuni kõik on ühtlane. Lisage juurde kuivained ning segage ühtlaseks tainaks.
  4. Riivige suvikõrvits ning lisage tainale koos hakitud pähklitega. Segage läbi.
  5. Valage tainas saiavormidesse ning küpsetage ahjus 50-60 minutit või kuni hambaork tuleb puhtana välja.
  6. Laske saial enne serveerimist 15 minutit jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 277kcalSüsivesikud: 31gValgud: 4gRasvad: 16gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 25mgSool: 219mgPotassium: 107mgKiudained: 1gSugar: 16gA-Vitamiin: 75IUC-Vitamiin: 3mgKaltsium: 39mgRaud: 1mgMagneesium: 18mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!