Go Back
+ servings

Küpsetatud "mac and cheese" ehk makaronid juustuga

Keskmine hinnang: 4.34 (6 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 561kcal

Koostisosad 

  • 1 spl võid
  • 10 g peeneks hakitud sibulat
  • 1 spl jahu
  • 240 ml piima
  • ½ tl soola
  • ¼ tl kuiva sinepit
  • tl jahvatatud musta pipart
  • 100 g makarone
  • 120 g Cheddari juustu
  • 120 g sulatatud juustu

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini.
  2. Pange suur pott veega keema ning maitsestage soolaga. Lisage sisse makaronid ning keetke seda 8-10 minutit või kuni al dente. Nõrutage makaronid.
  3. Sulatage või pannil keskmisel kuumusel, lisage sibul ning praadige umbes kaks minutit. Lisage jahu ja jätkake kuumutamist umbes minuti jooksul samal ajal pidevalt segades. Seejärel segage juurde piim, sool, sinep ja pipar. Kuumutage pidevalt segades, kuni segu pakseneb.
  4. Lisage kastmele Cheddari juust ja sulatatud juust ning jätkake kuumutamist kuni juust on täielikult sulanud. Tõstke kaste tulelt ning segage sisse keedetud makaronid.
  5. Valage segu ahjuvormi ning küpsetage eelsoojendatud ahjus umbes 30 minutit või kuni roog on pealt kenasti kuldpruun. Enne serveerimist laske umbes kümme minutit jahtuda.

Toitumisalane teave

Kalorid: 561kcalSüsivesikud: 37gValgud: 28gRasvad: 33gKüllastunud rasvhapped: 21gKolesterool: 100mgSool: 1194mgKiudained: 2gSugar: 5g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!