Go Back
+ servings

Glasuuritud õunakook

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 12
Kalorid: 706kcal

Vajaminevad tarvikud

1 Koogivorm (28 cm läbimõõduga) (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 360 g nisujahu
  • 400 g valget suhkrut
  • 1 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 300 ml taimeõli
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 3 muna (klopitud)
  • 400 g õunu (kooritud ja tükeldatud)
  • 125 g hakitud kreeka pähkleid
  • 260 g pruuni suhkrut
  • 80 ml piima
  • 110 g võid

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini. Vooderdage 28 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga.
  2. Sõeluge jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber suurde kaussi ning segage läbi. Lisage õli, munad ja vaniljeekstrakt ning sõtkuge tainas ühtlaseks (NB! tainas on paks).
  3. Segage sisse tükeldatud õunad ja pähklid ning valage tainas vooderdatud koogivormi.
  4. Küpsetage eelkuumutatud ahjus 40-50 minutit või kuni koogi kerkele torgatud hambatikk jääb puhtaks.
  5. Glasuuri valmistamiseks lisage potti pruun suhkur, piim ja või. Kuumutage keskmisel kuumusel keemiseni, seejärel keedke veel 2-3 minutit pidevalt segades. Valage glasuur kuumalt koogile.

Toitumisalane teave

Kalorid: 706kcalSüsivesikud: 87gValgud: 7gRasvad: 39gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 67mgSool: 381mgKiudained: 2gSugar: 60g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!