Go Back
+ servings

Seljanka supp

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 741kcal

Koostisosad 

  • 200 g peekonit (tükeldatud)
  • 200 g keeduvorsti (kuubikuteks lõigatud)
  • 200 g salaamivorsti (kuubikuteks lõigatud)
  • 1 keskmise suurusega sibul (hakitud)
  • 1 varsseller (kuubikuteks lõigatud)
  • 1 suur porgand (riivitud)
  • 3 spl tomatipastat
  • 1 tl paprikapulbrit
  • ½ tl jahvatatud vürtsi
  • 2 loorberilehte
  • 180 g Gordali oliive (hakitud)
  • 3 hapukurki (hakitud)
  • 1420 ml veiselihalihapuljongit
  • 60 ml hapukurgimahla

Valmistamine

  1. Lisage peekon keskmisel kuumusel suurde supipotti. Küpsetage peekonit, kuni see hakkab krõbedaks muutuma ja enamik rasva on sulanud.
  2. Kui peekon on küps ja liha pruunistunud, lisage keeduvorst ja salaami ning pruunistage veel mõned minutid. Seejärel võtke liha kastrulist lusikaga välja jättes rasv poti põhja.
  3. Lisage potti sibul ja küpsetage seda umbes 5 minutit või kuni see on pehme. Lisage juurde seller ja porgand ning hautage umbes 3 minutit või kuni need hakkavad pehmenema.
  4. Lisage köögiviljadele tomatipasta ning hautage kolm minutit. Maitsestage paprika ja vürtsidega.
  5. Kallake potti ka varem kõrvale tõstetud liha, hapukurgimahl, veiselihalihapuljong, Gordali oliivid, hapukurk ja loorberilehed. Laske supil keema tõusta ning keetke kümme minutit madalal kuumusel. Proovige suppi ja lisage vajadusel soola. Eemaldage loorberilehed.
  6. Serveerige suppi täiendavate Gordali oliivide, värske tilli, hapukoore ning sidruniviiluga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 741kcalSüsivesikud: 13gValgud: 50gRasvad: 54gKüllastunud rasvhapped: 18gKolesterool: 124mgSool: 3851mgKiudained: 3gSugar: 5g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!