Go Back
+ servings

Gyoza

Proovige neid maitsvaid jaapanipäraseid autentseid gyozasid ehk pelmeene selle lihtsa ja kiire retsepti järgi.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 19 minutes
Aeg kokku: 44 minutes
Portsionit: 40 pelmeeni
Kalorid: 67kcal

Koostisosad 

Täidis

  • 140 g hakitud kapsast
  • 1 tl soola
  • 500 g sea hakkliha
  • 50 g hakitud mugullauku
  • 1 purustatud küüslauguküün
  • 1 tl riivitud ingverit
  • 1 tl seesamiõli
  • 1 spl maisitärklist
  • 2 tl sojakastet

Gyoza

  • 1 tl maisitärklist
  • 40 wontoni lehte
  • 3 spl õli

Valmistamine

  1. Segage kapsas ja pool soolast ning jätke kõrvale kaussi seisma 20 minutiks.
  2. Asetage ülejäänud täidise koostisosad suurde kaussi. Pigistage vesi seisnud kapsast välja ning lisage kapsas täidisele juurde.
  3. Segage kätega täidis läbi.
  4. Puistake küpsetuspannile 1 tl maisitärklist.
  5. Asetage 1 wontoni leht peopesale. Kastke sõrm vette ning tehke wontoni pool äärt sõrmega märjaks.
  6. Asetage wontoni lehele 1 spl täidist. Voltige kokku ning voltige pöidla abil äärde sisse 4 volti. Vajutage ääred kokku ning asetage küpsetuspannile. Korrake sama ka teiste pelmeenidega.
  7. Kuumutage pannil 1 spl õli. Asetage pannile u 12 pelmeeni või vastavalt nii palju, kui mahub. Praadige, kuni alumine pool on kergelt kuldne. Seejärel valage peale 80 ml vett ning katke pann kaanega.
  8. Küpsetage pelmeene, kuni vesi on täielikult aurustunud 3-4 minutit. Pealmine pool peaks muutuma läbipaistvaks.
  9. Serveerige endale sobiva kastmega, näiteks sojakastmega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 67kcalSüsivesikud: 5gValgud: 3gRasvad: 4gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 10mgSool: 126mgPotassium: 53mgKiudained: 0.3gSugar: 0.1gA-Vitamiin: 60IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 8mgRaud: 0.4mgMagneesium: 5mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!