Go Back
+ servings

Okroška

Okroška on külm venepärane suvine supp, mis on tehtud värsketes köögiviljadest ning sobib ideaalselt kergeks eineks kuumal suvepäeval.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 220kcal

Koostisosad 

  • 2 l külma vett
  • 80 ml hapukoort
  • 3 ½ spl äädikat
  • 2 ½ tl soola
  • 3 spl hakitud tilli
  • 100 g hakitud rohelist sibulat
  • 220 g hakitud sinki
  • 4 tükeldatud keskmist kartulit
  • 3 hakitud keedumuna
  • 4 tükeldatud kurki

Valmistamine

  1. Koorige kartulid ning tükeldage need poole cm suurusteks kuubikuteks. Asetage kartul potti ning katke veega. Lisage 1 spl äädikat ning keetke 10 minutit või kuni kartulid on pehmed, kui ei purune. Nõrutage kartul ning asetage kõrvale jahtuma, vajadusel neid külma veega loputades.
  2. Keetke 3 muna ning jahutage need külmas vees.
  3. Tükeldage munad, kurgid ja sink. Hakkige ka till ning roheline sibul. Asetage kõik suurde potti.
  4. Segage eraldi kausis kokku külm vesi, hapukoor, ülejäänud äädikas ja sool. Valage segu potti üle köögiviljade koos ülejäänud koostisosade ja kartuliga. Segage ning serveerige.

Toitumisalane teave

Kalorid: 220kcalSüsivesikud: 23gValgud: 12gRasvad: 9gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 93mgSool: 1104mgPotassium: 803mgKiudained: 4gSugar: 4gA-Vitamiin: 404IUC-Vitamiin: 28mgKaltsium: 73mgRaud: 2mgMagneesium: 56mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!