Go Back
+ servings

Kana souvlaki

Tuntud ja maitsev kreekapärane kana Souvlaki on omas marinaadis kana, mis on grillitud varrastel ning sobib ideaalselt Pita leivaga.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Küpsetusaeg: 25 minutes
Jahtumise aeg2 hours
Aeg kokku: 2 hours 25 minutes
Portsionit: 10 varrast
Kalorid: 196kcal

Koostisosad 

Souvlaki marinaad

  • 10 küüslauguküünt
  • 2 spl kuivatatud oreganot
  • 1 tl kuivatatud rosmariini
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 tl soola
  • 1 tl musta pipart
  • 60 ml ekstra-neitsioliiviõli
  • 60 ml kuiva valget veini
  • 1 sidruni mahl
  • 2 loorberilehte

Kana

  • 1 kg kana rinnafilee kuubikuid 2-3 cm

Pita

  • 1 Pita leib
  • 2 spl Tzatziki kastet
  • viilutatud tomatit, kurki, sibulat ja oliive

Valmistamine

  1. Valmistage blenderis marinaad. Blenderdage küüslauk, oregano, rosmariin, paprika, sool, pipar, oliiviõli, valge vein ja 1 sidruni mahl. Ärge lisage veel loorberilehti.
  2. Asetage tükeldatud kanaliha kaussi ning lisage juurde loorberilehed. Valage peale marinaad ning segage läbi. Katke kauss toidukilega ning hoidke külmikus 2 tundi või üleöö.
  3. Leotage 10-12 puuvarrast vees 30-45 minutit. Kui sööte kana koos Pitaga, valmistage ette ka Pita koostisosad.
  4. Lükake kanaliha tükid läbi varraste. Pintseldage kanavardad kergelt õliga üle ning grillige neid grillil igalt poolt, u 5 minutit või kuni kana on küpsenud.
  5. Laske kanal 3 minutit jahtuda. Pita jaoks eemaldage kana varrastelt ning valmistage maitsev võileib.

Toitumisalane teave

Kalorid: 196kcalSüsivesikud: 5gValgud: 22gRasvad: 9gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 65mgSool: 395mgPotassium: 413mgKiudained: 1gSugar: 0.3gA-Vitamiin: 158IUC-Vitamiin: 2mgKaltsium: 38mgRaud: 1mgMagneesium: 32mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!