Go Back
+ servings

Nõgese supp

Erksa värviga ja isuäratav nõgese püreesupp on tervisest pakatav ning maitsev eelroog.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 30 minutes
Portsionit: 3
Kalorid: 330kcal

Koostisosad 

  • 1 spl oliiviõli
  • 1 hakitud sibul
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 450 g viilutatud kartuleid
  • 950 ml köögivilja- või kanapuljongit
  • ¾ tl soola
  • ¼ tl valget pipart
  • 60 g nõgeselehti
  • 2 spl värsket estragoni
  • 1 sidrun

Valmistamine

  1. Praadige keskmise suurusega potis hakitud sibul ja küüslauk oliiviõlis 3-4 minutit. Lisage juurde tükeldatud kartul, puljong, sool ja pipar, katke kaanega ning keetke 10-15 minutit, kuni kartul on pehme.
  2. Lisage nõgeselehed ning segage läbi, laske neil kuumas segus 1 minut seista. NB! Ärge keetke segu! Tõstke pott kõrvale jahtuma.
  3. Püreestage supp ühtlaseks ning lisage juurde värske estragon ja sidrunimahl. Püreestage uuesti. Maitsestage soolaga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 330kcalSüsivesikud: 50gValgud: 14gRasvad: 9gKüllastunud rasvhapped: 2gKolesterool: 10mgSool: 1057mgPotassium: 1312mgKiudained: 7gSugar: 9gA-Vitamiin: 620IUC-Vitamiin: 56mgKaltsium: 203mgRaud: 4mgMagneesium: 84mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!