Go Back
+ servings

Kukeseene risotto

Kreemine, maine ja kodune kukeseene risotto on imeline sügisene roog, kus neid värskeid metsaseeni koos parmesani juustuga ja kreemise riisiga nautida.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 382kcal

Koostisosad 

  • 40 g hakitud šalottsibulat
  • 1 purustatud küüslauguküüs
  • 1 spl oliiviõli
  • 200 g kukeseeni
  • ½ tl soola
  • ½ tl musta pipart
  • 120 ml kuiva valget veini
  • 1 tüümiani vars
  • 1 loorberileht
  • 250 g Arborio riisi
  • 750 ml kanapuljongit
  • 50 g riivitud parmesani juustu
  • 60 ml vahukoort
  • 10 g hakitud peterselli

Valmistamine

  1. Kuumutage suuremas sügavas pannis õli ning praadige sibul ja küüslauk, kuni sibul on klaasjas. Lisage juurde seened ning praadige, kuni vedelik on sisse imendunud.
  2. Maitsestage soola ja pipraga ning valage juurde valge vein. Redutseerige kuumutades pool veini kogusest.
  3. Keerake kuumus madalaks ning lisage juurde riis ja segage, kuni vedelik on imendunud.
  4. Lisage tüümian ja loorberileht ning hakake vähehaaval kanapuljongit sisse segama. Segage pidevalt, kuni vedelik on imendunud, seejärel lisage uus ports kanapuljongit, u 20-25 minutit.
  5. Lisage juurde parmesan, vahukoor ja petersell ning segage läbi. Maitsestage soovi järgi veel soola ja pipraga.
  6. Serveerige praetud kukeseente ja peterselliga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 382kcalSüsivesikud: 59gValgud: 10gRasvad: 9gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 17mgSool: 1210mgPotassium: 440mgKiudained: 4gSugar: 3gA-Vitamiin: 364IUC-Vitamiin: 5mgKaltsium: 145mgRaud: 5mgMagneesium: 35mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!