Go Back
+ servings

Kanarisotto

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 30 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 774kcal

Koostisosad 

  • 2 spl võid
  • 1 sibul (hakitud)
  • 60 ml palsamiäädikat
  • 315 g risotto riisi (Arborio)
  • 60 ml kuiva valget veini
  • 1650 ml kuuma kanapuljongit
  • 2 spl õli
  • 280 g küpsetatud kanarinnafileed
  • soola ja pipart maitse järgi
  • 2 spl hakitud värsket tüümiani

Valmistamine

  1. Sulatage või pannil keskmisel kuumusel. Lisage hulka sibul ning praadige 15-20 minutit aegajalt segades, kuniks sibul on kenasti pruuniks tõmbunud.
  2. Lülitage pliidil kuumus välja ning segage hulka palsamiäädikas. Tõstke pann kõrvale.
  3. Kuumutage teisel pannil õli keskmisel kuumusel. Lisage hulka riis ja segage hästi. Pärast 2 minutit kuumutamist valage juurde vein.
  4. Tass tassi haaval lisage hulka kuum kanapuljong, samal ajal segades ning kuumust vähendades. Jätkake niimoodi umbes 20 minutit või kuni riis on al dente ja kogu vedelik on imendunud.
  5. Lisage hulka kõrvale pandud sibulasegu ning kuumutage mõned minutid. Lisage ka küpsetatud kana ning maitsestage risottot soola ja pipraga. Serveerides lisage peale värsket tüümiani.

Toitumisalane teave

Kalorid: 774kcalSüsivesikud: 77gValgud: 45gRasvad: 29gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 72mgSool: 2840mgKiudained: 2gSugar: 5g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!